Sama nosečkam odsvetujem podaljševanje trepalnic v tem obdobju, zaradi povezanih tveganj, ki se lahko pojavijo – poudarek na “lahko”.

Ali je podaljševanje trepalnic varno / nevarno za nosečnice?

Veliko lash stilistov zagotavlja, da ni nobene nevarnosti, če jim je le omogočeno udobje kot so: dvignjena kolena, udobna postelja oz. mehka podlaga in seveda v kolikor nosečka lahko zdrži 1 – 2 uri na mizi.

Strokovnjaki pravijo:

“Telo med nosečnostjo je bolj dovzetno za občutljivosti / reakcije. Kadar noseče stranke ležijo na hrbtu, lahko teža maternice stisne glavno krvno žilo, imenovano vena cava. To lahko povzroči motnje v pretoku krvi do ploda, kar lahko pri materi povzroči slabost, bruhanje in oteženo dihanje. Če je pretok krvi v plodu omejen več kot 5 minut, lahko pride do poškodb možganov.”

Nosečnice vam bodo povedale tudi, kako neudobno je ležati na hrbtu dlje časa, zato bi se morale zaradi udobja in preprečevanja tega tveganja ves čas gibati. Lahko se zgodi, da boste imele alergijo na lepilo, ki pa pred nosečnostjo ni bila prisotna.

Sama predlagam, da se zopet vidimo čez 9 mes. in do takrat naredite premor. Ko boste rodile, tako ali tako ne boste imele skoraj nič prostega časa – da bi si naredile makeup, frizuro, nohte itd. Za tiste 2 urice, ko boste prišle k meni na trepalnice, pa vas bom jaz polepšala in razbremenila za skoraj 1 mesec – tako se boste zjutraj zbudile urejene in opravile v tem času raje še kaj drugega.

ps: ko boste prišle na termin, pa si pred tem nujno uredite varstvo doma, saj se v salon pridete sprostiti, prav tako pa je za tako delo potrebna tišina in seveda mirne roke. ♡

Deli objavo s prijatelji