Umivanje umetnih trepalnic doma: ali si lahko zmočim podaljšane trepalnice – mi ne bodo odpadle?…je eno najbolj pogostih vprašanj, ki jih prejmem ob 1. srečanju.

Umivanje umetnih trepalnic oz. podaljšanih trepalnic s peno doma

Umivanje trepalnic s čistilno peno je izjemnega pomena – čiščenje samo z micelarno vodico ni dovolj!
Sama vsem mojim strankam priporočam čistilno peno znamke Afrodita Professional. Primerna je za občutljive oči, odstrani celoten make-up in je tako odlična za umetne trepalnice in čiščenje obraza 2 v 1 – moje stranke pa jo zelo pohvalijo + prijetno diši ♡

čistina pena za umetne trepalnice in obraz afrodita professional katja pečnik

V kolikor uporabljate makeup ( puder, senčke za oči ipd. ) je prvo potrebno vse to odstraniti z micelarno vodico brez olja – olje topi lepilo, kar pa lahko povzroči, da bodo trepalnice prej odpadle.
Če si rišeš črto oz. eyeliner ( pazi da eyeliner ni na oljni osnovi oz. raje si črto nariši s črno senčko in tankim čopičem za boljšo obstojnost trepalnic + meni osebno je to še lepše, saj pride bolj subtilno skupaj s trepalnicami in zdrži čez cel dan!) – izogibaj se vatirnim blazinicam, saj lahko “zapneš” v trepalnice, kasneje se potem vidijo koščki nitk, ki znajo biti zelo moteče – raje vzami vatirno palčko, pomoči v micelarno vodico in nato nežno očisti predel oči.

Strankam, ki uporabljajo peno vsak dan, trepalnice zdržijo dlje časa, kot tistim, ki jo ne.
En stisk pumpice je dovolj za oba učka, peno si nežno nanesemo na predel oči, s čopičom gremo rahlo navzdol iz smeri rasti trepalnic proti konicam in speremo z mlačno vodo. Ko si brišete obraz pazite, da ne “zapnete” s frutirasto brisačo v trepalnice! Svojim strankam raje priporočam, da vzamejo košček toaletnega papirja in jih nežno popivnajo od spodaj – ko so trepalnice suhe jih še nežno počešemo ♡

Zelo hitro se vidi ali stranka čisti trepalnice s peno vsak dan ali ne. Naj omenim, da navadne čistilne pene, ki so namenjene samo obrazu, ne ustavijo razmnoževanje bakterij oz. nastanek blefaritisa.

Kaj je blefaritis in kako se ga znebimo pa si lahko preberete na → Blefaritis ali bakterijsko vnetje trepalnic

Deli objavo s prijatelji